Husk udstyret til din hund

Et kæledyr kræver noget udstyr. Nogle kæledyr kræver et bur eller et akvarium. Har du hund, kan du også have gavn af et bur, men der er meget andet udstyr, du skal anskaffe.

Du kommer ikke udenom at anskaffe dig noget udstyr til din hund. Der er en hundelov og nogle praktiske forhold, der gør det nødvendigt med fx et halsbånd.

Til gengæld er det ikke ret besværligt at købe udstyr til hunde. Du kan handle hjemme fra din sofa, for der er mange webshops, der forhandler udstyr til hund.

Der er noget udstyr til hund, som alle hundeejere har brug for. Derudover kan du have brug for mere af en eller anden grund. Herunder kan du læse videre om nogle af de typer udstyr, du kan have brug for.

Udstyr til gåturen

Med en hund i huset kommer du ikke uden om, at du skal have et halsbånd, en snor og et hundetegn til den. Det er lovpligtigt at have et hundetegn på sin hund, og du kan få en stor bøde, hvis du ikke overholder den lov.

Hundetegnet kan passende sidde i et halsbånd, og halsbåndet er også nyttigt, når du skal sætte en snor på din hund for at lufte den.

Nogle kan godt lide at lufte hunden i en sele. Så har du også brug for sådan en. Når du lufter din hund om vinteren, kan det også være en god idé at have noget lys eller nogle reflekser på den.

Udstyr til pleje

Der er stor forskel på, hvor meget hunde skal børstes. Nogle racer kræver meget pelspleje, mens andre er nemmere på det punkt. Alle hunde kræver dog en eller anden pleje.

Du har brug for børster til din hund. De bør passe til dens pelstype. Du skal også bruge en negleklipper, hvis du selv vil klippe hundens kløer.

Går du ture i naturen, er en tægetang et godt redskab. Den gør det nemt at fjerne flåter, der har bidt sig fast på din hund. Flåter, der sidder længe på hunden, kan smitte den med alvorlige sygdomme. Det er vigtigt at fjerne dem hurtigst muligt.

Udstyr til aktivering

En hund skal også aktiveres, og her kan det hjælpe med lidt udstyr. Der findes et stort udvalg af aktivitetslegetøj til hunde. Der er også meget udstyr til træning.

Du kan sagtens træne din hund uden andet udstyr end godbidder. Men nogle hundesportsgrene kræver noget udstyr.

Vil du aktivere din hund ved at lade den arbejde for føden, så kræver det lidt udstyr. Vælg noget, der passer i sværhedsgrad til din hund.

hund

Udstyr til transport

Skal du transportere din hund, kræver det også udstyr.

I en bil kan det være et bur eller en sele. Det kan være en rampe, så du ikke skal løfte din hund ud og ind af bilen.

Kører du på cykel, kan en cykelkurv til hund være en god idé.

Til al anden transport kan du have brug for et bur eller en transportkasse. Det kan fx gøre det nemmere at tage en tur med bussen.