Nyheder

Sådan tager du dig af håret i de varme sommermåneder

Foråret er så småt kommet, og man kan mærke, at sommerens varme langsomt trækker ind over Danmark. Det gode vejr betyder som regel, at danskerne flokkes til grønne områder og vandet.

På denne tid af året ved folk, at det er utrolig vigtigt at beskytte huden, især ansigtet, mod solens stråler. Men det er faktisk lige så vigtigt at beskytte håret og hårbunden. Dette kan du gøre med hårprodukter og hair care, som du kan læse mere om nedenfor. 

5 typer af hårprodukter, som du bare må eje i sommermånederne 

Selvom den danske sommer ikke er kendt for at være barsk, så er solens stråler og varme aldrig sund for håret. Strålerne kan skade håret, mens varmen kan tørre det ud. Her er der 5 typer af hårprodukter, som kan tage din hair care-rutine hen til der, hvor den skal være.  

1. Fugtgivende og reparerende hårmaske til før badet 

Det første hårprodukt, som du bør eje, er en god hårmaske, som skal sidde i håret før, du går i bad. Dette produkt skal gerne give fugt til spidserne og reparerer de splitte ender samt fugte din hovedbund, så du ikke kommer til at døje med skæl. 

En sådan hårmaske vil oppe dit hair care-game til nye niveauer, så du kan have skinnende smukt hår hele sommeren. 

2. Shampoo og balsam, som er skånende og god for hårbunden 

Nok det vigtigste hårprodukt, som du skal have fat i, er en god shampoo og balsam, som passer til dit hår. Du skal gerne undgå noget med parfume, for selvom det dufter godt, så kan det skade dit hår og gøre, at det nemt knækker. 

Der er også en korrekt måde at bruge de to på: 

  • Shampoo: skal gnides mellem hænderne, så sæben aktiveres før, det kommes i håret, og det skal kun bruges på hovedbunden. 
  • Balsam: skal kun kommes i enderne af håret, og du skal lade det sidde i få minutter. 

3. Man må ikke glemme en leave-in balsam til efter hårvasken 

En leave-in balsam er også en god tilføjelse til din hair care-rutine, hvis du døjer med at børste håret på grund af tørre og splittede ender.  

Dette hårprodukt vil sørge for, at du nemmere kan børste dit hår. Derved mindsker du også mængden af hår, der falder ud, fordi du ikke skal trække så hårdt for at få børsten igennem 

4. Beskyt håret mod varmeskade ved at bruge en heat-protection spray  

En heat-protection spray er et must hårprodukt, hvis du tit bruger varme på håret, men dette hair care-produkt vil også beskytte håret mod solens stråler. 

5. Glem aldrig solbeskyttelse til hovedbunden 

Alle ved, at de skal beskytte huden mod solen, men mange glemmer, at hovedbunden også høre under dette. Hvis du ikke lige er typen, der går med hat, så kan du købe et hårprodukt med SPF i, som vil klare tricket for dig. 

Med alle disse råd, så er din hair care-rutine på rette vej, og du kan trygt opholde dig i det danske sommervejr, uden frygten for, at dit hår tager skade.