Bliv klogere på dit studievalg med en praktik i udlandet 

Det er langt fra alle, der er helt sikre på, hvor deres professionelle karriere skal føre dem hen. Nogle gange har man nogen forventninger, som bare ikke stemmer overens med virkeligheden. Derfor kan det være en god idé at prøve dit kommende fag af, inden du springer på en lang videregående uddannelse.  I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad et praktikforløb i udlandet kan betyde for dig, der ønsker at gå en sundhedsfaglig vej i dit karriereliv. 

Praktik i udlandet, inden du er gået i gang med en videregående uddannelse 

Tag i praktik i udlandet med Try Medics. Der vil du have mulighed for at vælge mellem en lang række sundhedsfaglige uddannelser, som du ønsker at få et nærmere indblik i. Du kan både tilmelde dig praktik i udlandet mens du går på en videregående uddannelse, eller inden du starter på uddannelse. I denne artikel fokuserer vi på dig, der enten lige er meldt ind på en sundhedsfaglig uddannelse, eller dig, der overvejer at blive meldt ind på en sundhedsfaglig uddannelse. 

Praktik i udlandet med en mentor 

Med Try Medics kan du komme i praktik i Afrika. Her kan du få et indblik i et helt andet sundhedssystem, der ligger langt fra det danske. Praktik i udlandet kan hjælpe dig med at blive mere afklaret på, om den påtænkte uddannelse er den rette uddannelse for dig. Når du kommer i praktik i udlandet med Try Medics, får du en mentor. Det er denne mentor, som du skal følge i sin hverdag på hospitalet. Her vil du blive inddraget i de mange opgaver – men du vil ikke selv skulle løse opgaver eller have kontakt med patienterne. Du er udelukkende med som en flue på væggen, der suger viden til sig fra sin mentor. 

Try Medics tilbyder praktik i udlandet i forbindelse med følgende sundhedsfaglige uddannelser: 

  • Jordemoder 
  • Sygeplejerske 
  • Læge 
  • Tandlæge 
  • Fysioterapi 

Du skal være opmærksom på, at din mentor behandler patienter som normalt. Det vil sige, at der kan være tidspunkter, hvor patienterne ikke ønsker at have en praktikant til stede. Ligeledes kan der opstå alvorlige situationer, hvor din mentor ikke har tid til at inddrage dig eller tage sig af dig. Det er også vigtigt, at du ikke handler på egen hånd, hvis der opstår en situation, hvor du føler, at du godt kan hjælpe. Det er kun det uddannede personale, der må tage sig af patienterne. 

Bliv klogere på din fremtid med udlandspraktik 

Ved at tage sådan en praktik i udlandet kan du ruste dig selv bedre til din kommende uddannelse. Du vil have en større forståelse for, hvad faget vil kræve af dig, når du er færdig uddannet. Der er ganske vist nogle forskelle på det afrikanske og det danske sundhedsvæsen, men mange af de opgaver, der varetages, foregår efter samme princip. Vil du gerne være mere sikker på dit studievalg, vil det helt klart være en oplevelse for livet at tage praktik i udlandet og blive klogere på dig selv.