Nyheder

Arbejd med din IQ med en IQ-terning

Mangler du noget til at underholde dig med og som samtidig kan stimulere din IQ? Så læs med her.  

En IQ-terning er den perfekte type underholdning til dig, som kan lide at bruge din logiske sans. Du kan sidde med terningen i flere timer og bevæge den frem og tilbage, på kryds og tværs.  

Der findes forskellige metoder til at løse en IQ terning, men du kan også bare forsøge dig med din blotte intelligens. For nogle er denne nok. For andre må man lære de rette metoder for at kunne løse terningen.  

Find den rigtige IQ-terning. Du kan finde et enormt udvalg i Master Cube Store, som er en hjemmeside. Her kan du finde en terning, som passer til dig.  

Kan intelligens trænes? 

Ofte hører man, at intelligens er noget, man er født med. Dette gælder især ens IQ, som hænger sammen med én speciel type intelligens. Der findes nemlig mange forskellige typer intelligens, og vi er alle forskellige på hvert parameter.  

Ens IQ, den intelligens, som kædes sammen med logisk tænkning og løsning af matematiske problemer, hører vi ofte er medfødt. Det er noget, som man er født med og ikke kan lave om på. Nogle er gode til det, andre er dårligt. Det er bare synd.  

Faktisk passer dette ikke. Nye undersøgelser har vist, at du kan påvirke din IQ. Du kan træne din hjerne på en måde, så du bliver bedre til at tænke logisk og visuelt. Dette kan du bl. a. gøre med en IQ-terning.  

Træn din intelligens  

Du kan bruge en IQ-terning til at træne din intelligens på ét område. At løse IQ-terninger, også kendt som rubiks cubes, er en øvelse i at tænke logisk og visualiserende. Du får en terning i hånden, som du skal formå at dreje på en måde, så alle siderne og ternene kommer til at passe sammen.  

Man kan bruge mange timer på at forsøge at løse en IQ-terning. Du kan forsøge på egen hånd, men mange IQ-terninger er utroligt svære at løse. I stedet findes der måder, at løse IQ-terningerne på. Du kan lære disse tricks og på den måde blive god og hurtigt til at løse terningen.  

Det smarte er, at du kan have en IQ-terning med dig overalt. Så hvis du alligevel har lidt overskuds- eller ventetid, så brug det da på at blive en smule klogere! 

Vælg den rigtige terning 

Hvis du har fået blod på tanden, mangler du bare at skaffe dig en IQ-terning. Inden du investerer i én, må du sikre dig, at du vælger den rette.  

Der findes et væld af forskellige terninger. Nogle er 2×2 tern, andre er 3×3. Sådan bliver det ved, og du kan også få terninger, som er fx 6×6 tern. Disse er dog meget svære at løse.  

Du må også tage stilling til formen. De nemmeste terninger er firkantede, men igen er der andre muligheder, hvis du vil have noget mere udfordrende. Der er mange muligheder, og det er op til dig at vælge.