Er det tid til at forny hjemmets hjerterum?

Når vi tager et kig på det moderne hjem, er der flere rum, som vi ikke har lyst til at være foruden. Det være sig for eksempel køkken og bad, men ofte også et bryggers og en garderobe. Dog er der med disse rum ikke tale om det essentielle og dermed hjemmets hjerterum. Det er nemlig det sted, hvor familien sameles og hygger sig blandt andet over et godt måltid mad.

Det kan således være spisestuen eller køkken-alrummet, der her er tale om.

Gør lidt ekstra ud af at finde det rette spisebordssæt

Uanset hvad du har, så er det vigtigt, at du gør lidt ekstra du af dette sted. Det er nemlig her, hvor de store snakke tages, hvor der er masser af socialt samvær, og hvor alle samles, når der skal spises god mad, læses en bog eller spilles et spil. Ofte er det også stedet, hvor børnene sidder med deres kreative sysler eller lektier, mens forældrene får styr på nogle af dagligdagens trivialiteter.

Kender du til det? Så er det især vigtigt, at du er grundig i dit valg, når det kommer til et spisebordssæt.

spisebordssæt

Det skal passe ind i din resterende indretning

Når det kommer til spisebordssættet, så er der tale om det primære møbel i enten en spisestue eller køkken-alrummet. Derfor skal det selvfølgelig passe ind i rummet, når det kommer til designet, således det går i tråd med den resterende stil og indretning, men det er faktisk ikke det vigtigste.

Det skal nemlig også være rart at opholde sig ved et spisebordsæt, således det er både behageligt og komfortabelt at sidde ved bordet i op til flere timer.

Du skal være grundig når det kommer til komforten

Det betyder for eksempel, at bordet skal have en god højde, således benene kan slappe af. Og det samme gælder stolene, der skal passe i højden til bordet, således arme og albuer kan hvile uden, at det bliver i en akavet stilling.

Bordet skal desuden være så stort, at det uden problemer kan rumme hele familien, og flere vælger i den forbindelse et sæt, hvor det er muligt at købe ekstra plader til, således der altid er plads til ekstra gæster.

Stolene skal ydermere være rare for ryg og skuldre og dermed give lyst til at blive siddende ved bordet i længere tid ad gangen – sådan sikres det nemlig, at alle synes, det er behageligt at være til stede i hjerterummet. Uanset hvad formålet er.

Har du overvejet en anden model?

For dig handler det således bare om at finde frem til det spisebordssæt, der passer ind i dit hjem. Og her er det også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, når det kommer til blandt andet materialet. I nogle familier er det for eksempel smart med en mere praktisk bordplade end hos andre.

Og så kan det også være relevant at overveje, om det måske er bedre for dig at vælge et rundt sæt frem for det gængse firkantede bord.