Få styr på moms i Norge, inden du flytter din forretning dertil

Der er mange penge at hente i Norge. Især for danske virksomheder. Men der er også en masse ting man skal vide, inden man flytter sine forretninger dertil. Især skal man vide noget om momsen, når man fører forretning over flere lande. Men du kan læse meget mere om moms Norge på internettet. Til at starte med, skal man gøre op med sig selv, hvorfor man burde tage sin forretning til Norge. Er du klar til det store fjeldland? 

Hvorfor Norge? 

Hvad har man at vinde i Norge, som dansker? Hvad skulle man, som dansker, lave i Norge, udover at tage på ferie deroppe? Svaret er enkelt. Norge er et meget større land end Danmark. Altså er der flere mennesker, altså flere kunder. Plus, hvis du allerede har en etablere forretning i Danmark, er det jo ikke fordi du mister disse kunder. Så det er bare en meget større mulighed for at for flere kunder og en større forretning. Det kan være en vild milepæl for dit firma at etablere sig selv i et andet land, og det giver mening at det andet land skal være Norge, hvis man er dansker! Men hvorfor ikke Sverige? Eller Finland? Eller et land som ligger længere væk, som USA? Der er også mange kundemuligheder! Hvilket er sandt, men svaret til alle disse er momsen og fragten. Det koster simpelhent bare noget andet at fragte sine varer til de lande, fremfor Norge. Og med USA kommer der en hel masse andre udfordringer. Men Norge har mange gode vilkår, plus du skal ikke nødvendigvis over noget hav, for at få dine varer til Norge. Og hvis man skal, er der ikke langt, hvilket giver muligheder for at fragte større varer. Derfor Norge! 

Udnyt dine skandinaviske brødre og søstre 

Skandinavien. Vi er en dejlig sammensætning er tre dejlige kongeriger, altså Danmark, Norge og Sverige. Og til trods for hvor forskellige vi synes vi er, så er vi faktisk ret ens på så mange andre punkter. Vores sprog minder alle sammen om hinanden. Vi er nok dem i verdenen der har flest lyshåret mennesker. Vi elsker at drikke øl i alt slags vejr. Listen kan fortsætte. Vi har nogle dejlige muligheder for at danne fællesskaber på trods af tre hele lande. Det ser man ikke mange steder i verdenen, og det burde vi fejre og udnytte mere end vi gør lige nu. Der er altså noget særligt ved det fællesskab vi har opbygget. Det går jo langt tilbage til en tid, hvor vi ikke var opdelt. Så lang tilbage at man ikke præcist kan opdele hvem der var danske vikinger og hvem der var norske. Og vi har også haft vores strider, det skal man ikke benægte. Men nu vi lever i en verden der for det meste er fredfyldt, og som mest bliver drevet på handel, så skal vi tage fast i det fællesskab endnu en gang. Vi skal gøre det så godt vi nu kan. Og når vilkårene også lægger op til det, hvad er undskyldningen så?