Hvilken slags madding skal du bruge på din fisketur?

Skal du afsted på en hyggelig fisketure, som du enten skal ny i dit eget eller i gode venners selskab? I så fald har du brug for en ordentlig madding og bør læse med i denne artikel, hvor du blandt andet kan få at vide, hvorfor jerkbait er rigtig godt at bruge som madding på sin fisketur. 

Læs med her hvis det har interesse for dig, og du gerne vil vide, hvordan du forbedrer dine chancer for at komme hjem med en ordentlig fangst fra din fisketur. 

Læs op om det basale  

Hvis det er første gang, du skal afsted på en fisketur, så er det en god ide at starte ud med at læse op om det mest basale indenfor fiskeri. Du bør for eksempel kende din egen fiskestang og vide, hvordan det er, at du bruger den. 

Læs også gerne lidt op om hvordan det er fiskene opfører sig i netop sådan et vandområde, som det du skal ud og fiske i på din fisketur. Er det er for eksempel vigtigt, at I ikke snakker for meget, så I ender med at skræmme fiskene væk? Eller er der er nogle andre ting omkring fiskene, som du bør vide? Du kan lære meget mere inde på forskellige hjemmesider og blogs, som administreres af andre mennesker, som godt kan lide en hyggelig fisketur nu og da. 

Der er sikkert mange, som gerne vil vide, hvordan man for eksempel sætter madding på sin fiskestang – det er ikke helt så nemt, som det umiddelbart ser ud. Og jo mere du øver dig derhjemme under rolige forhold, jo nemmere er det for dig at sætte maddingen på fiskestangen, når du er afsted, og dine venner kigger på dig.  

Vælg den rette madding  

Man kan være nok så gode med sin fiskestang og sidde lige så stille, som man vil, for at lokke fisken tæt på. Men hvis man ikke har noget ordentligt madding, som fiskene gider at spise, så kommer man ikke særlig langt. 

Vær derfor omhyggelig med hvilken slags madding det er du bruger på dine fisketure og benyt dig af madding, som der er kendt for at virke – som for eksempel jerkbait.  

Jerkbait er et mærke inden for madding, som kan bruges i langt de fleste forskellige omstændigheder og på langt de fleste fisk. Derfor er det er også en rigtig god lige netop at købe en god håndfuld jerkbait hjem, som du kan tage med dig ud på din fisketur. 

Hav hellere for meget madding med end for lidt  

Det er bedre at tage for meget jerkbait madding med end alt for lidt. Hvis du ender med at købe alt for meget jerkbait hjem, så kan du altid gemme denne madding til næste gang, du skal afsted – eller når du har slidt den gamle op. 

Jerkbait madding kan nemlig sagtens holde sig i lang tid af gangen, og det er derfor ikke spild at investere lidt penge i at bestille en del hjem nu