Sådan skaber du stilfuld belysning til stuen


Det er ikke nogen nem opgave at skabe et moderne hjem, der også omfavner de klassiske værdier inden for boligindretning. Den moderne stil skal helst gerne være synlig i alle boligens elementer lige fra valg af materialer til mærkevarer, placering og stil samt naturligvis samspillet mellem disse elementer. Det hele skal helst være gennemtænkt og give “mening” i forhold til hinanden. Hvis man skal indrette et moderne hjem skal man altså kort sagt næsten være både møbeldesigner og ekspert i boligindretning. Det er de færreste dog, og heldigvis er indretningen langt mere håndgribelig, når den inddeles i de forskellige elementer, den består af. Ligeledes har hvert rum i huset sin historie og dynamik i forhold til, hvordan man opfører sig i dette rum samt hvordan rummet skal se ud rent æstetisk såvel som praktisk. Derfor er det også en god ide at læse grundigt op på hvert af rummene i det klassiske hus, altså eksempelvis udforskes køkken, badeværelse, soveværelse og stue hver for sig og når man så har dannet sig en overordnet ide om, hvad man vil med hvert rum, kan man skabe kongruens mellem værelserne. Første trin i processen er at skabe en moderne atmosfære i stuen ved hjælp af belysning, så her får du en guide i stilfuld belysning til stuen.

Dansk design

Når du vil skabe stilfuld belysning til stuen, er det vigtigt at du først orienterer dig om, hvilke trends der nyder hegemoni i både Danmark såvel som på den internationale indretning-scene for tiden. To eksempler på ekstremt stærke trends, der hersker lige for tiden i både Danmark og udlandet er Dansk Design og gør-det-selv. Dansk design er en samlebetegnelse for møbel- og indretningsartikler, der er designet af danskere og som følger en minimalistisk og kurvet tredimensionel snedkertradition, som specielt de nordiske designere er kendt for. Dansk design er eksklusivt samtidig med at det er minimalistisk og det hører hjemme i ethvert stilfuldt hjem. Når du køber ind til belysning til stuen, så sørg for at købe lamper der er af Dansk design.

Gør-det-selv

En anden enormt populær trend er gør-det-selv. Den er ligeledes populær internationalt, hvor den går under forkortelsen DIY (do-it-yourself). DIY handler om genbrug og om dine egne kompetencer inden for håndværk og kreativitet. Der findes uendeligt mange muligheder for at inkorporere DIY-lamper i din belysning til stuen og det er udelukkende fantasien, der sætter grænser. Ikke engang din økonomi har noget at skulle have sagt i denne forbindelse, da du i bund og grund kan lave brugte konservesdåser om til lampeskærme med dette koncept. DIY er en fantastisk trend, idet den er skånsom overfor miljøet sjov, engagerende og lærerig for dens kreative participanter og enormt billig og udførlig. Når det handler om DIY kan ALT bruges til at skabe nyt liv i din bolig. Hvis du har svært ved at komme på gode idéer på egen hånd findes der heldigvis masser af inspirationskilder på internettet som du kan trække på, så det er bare med at komme i gang.