Tips til at forbedre akustikken i dit hjem

Har du nogensinde besøgt en restaurant, hvor akustikken var så dårlig, at du knap kunne høre, hvad sidemanden sagde? Hvor I skulle råbe på tværs af bordet for at have en samtale? Det er ekstremt frustrerende og bestemt ikke noget, du vil have skal ske i dit hjem! Derfor samler denne artikel nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan forbedre akustikken derhjemme.

Dårlig akustisk skyldes, at lyden reflekteres mellem lofter, gulve og vægge. Hvis der intet er til at dæmpe lyden, så kastes den blot tilbage i hovedet på os. Men der er hjælp at hente!

Akustikpaneler

Akustikpaneler er en smart og stilren løsning. Her kan du købe dine egne akustikpaneler.

Akustikpanelerne absorberer al den lyd, der efterhånden eksisterer i moderne hjem. TV, radio, højtaler, samtaler og meget mere betyder, at danskerne larmer mere end nogensinde!

I de gode gamle dage var akustikken sjældent et problem. Rummene i hjemmene var små og tit overdynget med tunge tæpper, tykke gardiner og overpolstrede møbler. Men i dag foretrækkes rene linjer, minimal indretning og større rum. Det betyder også, at du skal tænke mere på akustikken end nogensinde før.

Akustikpaneler hjælper med at tage det værste af lyden, så du ikke får den lige tilbage i hovedet. Desuden passer de godt ind i den minimalistiske designstil, der præger Skandinavien.

akustikpaneler

Hvilke akustikpaneler skal du vælge?

Akustikpanelerne på linket ovenover er nogle af de bedste på markedet. Det måles med noget, der kaldes efterklang. Efterklangstiden rådes til at være maks 0,6 sekunder. Panelerne i linket har en tid på 0,5sekunder, og de er altså derfor over standarden. Desuden findes de i højder helt op til 278 cm., hvor mange andre paneler oftest kun rækker til 240 cm. Dette kan resultere i, at panelerne får grimme samlinger, hvis de skal være over 240 cm. høje.

Samlinger generelt er noget, der kan blive et problem, hvis du gerne vil dække et større område med paneler. Tag et kig inde på linket og se, hvorfor du skal vælge netop disse paneler!

Møblering

Som nævnt tidligere kan møbler, tæpper og gardiner også afhjælpe dårlig akustik. Det er en lidt mere usikker løsning, da det kræver, at du skal vælge din indretning på baggrund af akustik. Det betyder måske, at du ikke får lov til at indrette dit hjem akkurat, som du gerne vil.

Dog skal det siges, at selv små tiltag kan gøre en kæmpe forskel for akustikken i dit hus. Et enkelt tæppe, gardiner i stedet for persienner eller en polstret stol kan faktisk være nok til at hjælpe lyden i dit hjem. Skumdutter under larmende møbler, som fx stole eller sofaen, kan også være en stor hjælp. Til sidst kan du overveje at placere et tæppe under spisebordet, hvor skrammende stole ofte kaster en masse lyd ud i lokalet.

Der er altså hjælp at hente, når det kommer til at forbedre akustikken i dit hjem. Forhåbentligt har du fået lidt inspiration til, hvordan du kan gøre det næste gæstebesøg mere behageligt for alle!