Lav den perfekte pakkekalender til dit barn

Når juletiden nærmer sig, så er der også rigtig mange forældre, som har lyst til at forkæle deres børn lidt ekstra. Det er selvfølgelig med gode gaver til juleaften, men der er faktisk også mange, som kaster sig ud i en adventskalender, eller måske endda en pakkekalender med gaver hver dag op til juleaften.

Der er god mulighed for at finde færdiglavede pakkekalendere i mange forskellige varianter, men du kan også kaste dig ud i selv at sammensætte pakkekalenderen, så den passer perfekt til lige netop dit barn.

pakkekalendere

Hyggelige juleting

Når det nu er december måned og altså juletiden, at denne pakkekalender foregår, så er det selvfølgelig også helt oplagt, at pakkekalenderen skal indeholde en masse forskellige juleting. Det er trods alt noget, man gør, for at gøre december måned endnu mere hyggelig, end den allerede er.

I forhold til juleting kan man gå mange forskellige veje, og her har man heldigvis også 24 gaver, som man kan gå udfra. Man kan eksempelvis vælge, at nogle af pakkerne skal være julepynt – det kan måske endda være julepynt, som børnene selv kan lave, da det også bidrager til julehyggen. Derudover kan man også overveje, om der i en af pakkerne skal være en nissehue, nogle øreringe eller hårbøjle med julemotiver, så børnene også kan gå klædt i en form for juletema. Så er der selvfølgelig også en masse lækkert juleslik og snack med juletema, som er en mulighed. Det kan du læse lidt mere om længere nede.

Lærerige ting

Der skal 24 pakker til i en pakkekalender, og her kan man altså overveje, om det hele bare skal være fjollede og hyggelige ting, eller om der også skal være et par lærerige ting. Det kunne eksempelvis være julepynt, som barnet selv skal lave – som nævnt tidliger. Så kan man også overveje, om der i en eller to af pakkerne skal være nogle julebøger, som man sidde og læse sammen. Det giver i hvert fald god variation i pakkekalenderen, hvis der er mange forskellige slags gaver, og så kan en lærerig gave jo sagtens også være rigtig sjov og brugbar.

Lidt søde sager

Det er jo december, og det betyder altså, at man også godt kan holde til lidt flere søde sager end resten af årets måneder – det er i hvert fald noget, som mange bilder sig selv ind. Det er dog en af de få gange om året, hvor man med god samvittighed kan lade sine børn spise lidt mere slik end normalt – det er trods alt jul.

Derfor er det altså også en god ide med lidt slik eller kage i pakkekalenderen. Det skal selvfølgelig ikke være hver eneste dag, men du kan eventuelt bruge slik til at udfylde de dage, hvor du ikke lige havde fantasi nok til at finde på hyggelige juleting eller lærerige ting. Der skal trods alt være 24 pakker.